2013. sze 25.

38/2013 - Harmadik hét

írta: Afrikaland
38/2013 - Harmadik hét

Egy újabb közepesen tétlen hét múlt el, háztartási dolgokal, post írással, lakáskereséssel, farmlátogatással, családi ebéddel és apróbb krízissel. 

Ugyebár, a hely ahol vagyunk, ideiglenes, a cégtől kaptuk erre a hónapra, így az utóbbi napokat, de különösen a címben jelzett hetet lakáskereséssel töltöttem/tük. A keresési feltétel nem túl komplex, minimum két szoba, zuhanyzós fürdő, kis kert a két kutyának, mindezt maximum 6000, nagyon maximum 6500 randért (1 rand az kb 25 Ft). Fontos még, hogy az irodáink közelében legyen a hely. Összefoglalva, amit első blikkre érdemesnek találtunk, ott vagy túl kicsi a kert, vagy kutya nem engedélyezett, vagy rossz környéken van, vagy visszamondták a jelenlegi bérlők és mégsem költöznek ki, stbstbstb. Szerencsére pénteken André főnöke George megengedte, hogy még egy hónapot maradjuk ahol most vagyunk. 

André megint sokat dolgozott a héten, tréningen is volt, meg vizsgázott is. Mindig elnézést kér, ha későn ér haza, mert ezmegaz közbejött, hiába mondom neki, hogy no problem welcome to the project and office world :-) 

Múlt héten elfelejtettem említeni, hogy filmet is néztünk, életemben először láttam az Avatar-t. Nem rossz. Ezen a héten egy másik animációs filmet néztünk, egy aranyos családi történetet. Érdemes megnézni, de javaslom ne éjjel, vagy legalábbis ne alvás előtt, mert a gonosz medve nagyon rémisztő!!!

http://www.imdb.com/title/tt1217209/

Szombaton délelőtt lementünk a farmra. Most kivételesen az én autómmal mentünk, hogy megjárassuk egy kicsit, meg bemutassuk a családnak, és persze a fele akkora fogyasztás sem mellékes. A délután birkakereséssel telt, mivel a munkás "elfelejtette" őket összeterelni, ahogy a többi állatot sem etette meg... No komment. Szóval jót sétáltunk az amúgy csontszáraz legelőn, jött velünk az öregeket és sérülteket leszámítva az összes kutya, de még a macska is! Vicces ahogy égnek álló farokkal, lendületesen ügetett utánunk, kikerülve minden tehénpotyadékot, száraz fűcsomót, és egyéb gyanús elemeket. Állítólag kerítés javításkor is szívesen közreműködik :-) Krisz a motorral a távolabbi területekről hajtotta be a messzebb kóborolt jószágot, mi a házhoz legközelebbi legelőn kerestünk. Végül csak meglett a 110 állat, megitattuk, leszámoltuk, éjszakára bezártuk őket. 

Mivel sosem volt kutyánk, mondhatni kutya nélkül nőttem fel, mindig tartással viseltettem irántuk. Először Noémi barátnőm kutyái ültették el bennem a gondolatot, de most már egészen tiszta, hogy kutyás ember vagyok. Andréék kutyái egyenesen imádnak, rögtön az első pillanattól kezdve. Hallgatnak rám, követnek, mára ott tartunk, hogy ha meglátnak, pillanatok alatt körülöttem teremnek, ugrabugrálnak, és persze várják a simogatást. Ha leülök, a lábamhoz simul egy, ha odébblépek, ott terem egy másik. Még az őrzővédő is odavan értem, Boerboel fajta. Guglizzatok rá, nem kicsi. Ő szerencsére nem ugrálós :-) Bár van, hogy két kutyát simogatok egyszerre, népszerűségem sajnos néha morgást szül. Az öreg border collie Bút nekimegy a jack russel Astrixnek... szerencsére Astrix fitt, Bút meg öreg és sérült a lába, így komolyabb baj még nem történt. 

Pénteken kikeltek az első kislibák, szám szerint 8 darab. Apró, esetlen, sárga csipogó kis gombócok. Irtó cukik ahogy tepernek az anyjuk után. Várható még több libácska is, mert még két tojó ül a fészkén. Már nincs sok nekik sem hátra, szerintem napok kérdése és tovább gyarapodik az állomány. A múltkor hozott tyúkok is jól elvannak, főleg a kakas, aki hajnali 4-kor ereszti ki a hangját először :-) Aztán 6 tájban még egyszer üdvözli a Napot :-) 

Vasárnap André tesójáéknál ebédeltünk, mindenki, az egész család = mi ketten, Krisz, André anyukája Hannetjie, tesója Lizell, férje Vili és 2,5 éves kislányuk, Leandri. A menü, mily meglepő, grillezett hús volt :-) Kolbászkák, csirkecomb, és hatalmas T-bone steak-ek. Köretnek tojásos krumplisali, cékla, uborka-paradicsom-répa-zöldsaláta kombó és melegszendvics.

A melegszendvicset bátran ajánlom mindenkinek, vigyázat, se nem diétás, se nem szokványos, hanem inkább kicsit meghökkentő az összeállítás:

- két szelet toastkenyér, kívül vékony sós margarin borítással

- belül alulra kondenzált tej vékonyan, felülre pedig baracklekvár vékonyan

- tölteléknek paradicsom és hagymaszelet, valamint resztelt sajt

Megpirítani azért hagyományosan pirítottuk, többször megforgatva a tűz fölött őket. 

Vasárnap este is a farmon aludtunk, mert hétfőn a városban volt dolgunk, de erről majd a következő összefoglalóban írok :-) André estére lebetegedett. Mostanában többen is áldozatául estek egy gyors lefolyású vírusos valaminek. Krisznek is kijött az ízületi nyavalyája, így még szerencse, hogy a munkás ezúttal volt kedves és elvégezte amit kellett az állatok körül. 

A hét befejezéseképpen sírdogáltam egy kicsit. Ugyanis, hiába volt csodás családos napunk, vagyok boldog és szeretnek az itteniek, a nagy családi idillből mégiscsak hiányzik valami. Az én családom, Anyu, Apu, Áron és a többiek.

Szólj hozzá

étel heti Dél-Afrika 38/2013