2013. sze 05.

Kezdeti tudnivalók a blogról

írta: Afrikaland
Kezdeti tudnivalók a blogról

Technikai háttérként kezdjük gyorsan azzal, hogy nem vagyok gyakorlott blogíró, sosem csináltam még ilyesmit. Nehezítésként egy tableten írom, alakítgatom az egészet, vagyis nem biztos, hogy mindig minden elsőre úgy fog kinézni, ahogyan én azt szeretném... Kéretik még hosszú ideig úgy a blogra tekinteni, mintha ki lenne írva, under construction.

Ezt a blogot első körben a családomnak, a barátaimnak, és a véletlenül a blogmotoron keresztül idetévedőknek írom. Ha már felbátorodtam az írásban akkor szégyenlősködés nélkül nyilvánossá teszem a blogomat, azaz különböző fórumokon megosztom, olvashatóvá teszem. Lesz szó mindennapokról, afrikai aktuális eseményekről, hasznos és haszontalan dolgokól, állatokról, növényekről, ételekről, italokról, időjárásról, utazásokról, egyszóval minden olyasmiről ami itt megtörténhet. Vagy már megtörtént, ugyanis az elmúlt 8 hónapból is szemezgetek majd. Ha valakit valamilyen téma jobban érdekel, az emailben szóljon és megpróbálok arról is írni.

Messzi-messzi nagyonsokára lehet, hogy kilépek a mindent bele szabadfolyású írogatásból, tervezem pl a bejegyzéseket tematizálni. Előbb persze induljon el a blog, legyen pár poszt, aztán majd meglátjuk. Nem ígérem, hogy minden nap írok valamit, de az elején biztosan több megosztanivalóm is lesz. Pláne, hogy amíg nincs meg a vízumom amivel dolgozhatok, jobban ráérek majd. 

Fontos tudnivaló, hogy ez egy magánblog, melyen a személyes élményeimet, véleményemet, benyomásaimat írom le. Nem áll szándékomban senkit vagy semmit sem megsérteni, bele- és/vagy beszólni. A fényképek többsége az enyém, de megosztok a guglin talált és mások által készített képeket is. 

Rólam: a blog indulásakor, tehát 2013 szeptemberében 31 éves, párkapcsolatban élő nő vagyok, aki szerelméhez Dél-Afrikába költözött egy évre. Az egy év célja a másik megismerése és a kapcsolat elményítése vagy befejezése. Az év elmúltával egyedül, vagy párommal, a kapcsolatt alakulásától függően, visszaköltözöm Magyarországra, mert nem tervezem/zzük itt Johannesburgban leélni az életet. 

Jó olvasást!!!

Szólj hozzá

bloginfó Dél-Afrika