2017. sze 12.

365 b###tt nap

írta: Afrikaland
365 b###tt nap

Csecsemőgondozási díjra majd utána gyermekgondozási díjra az az anya jogosult, aki a szülést megelőző két évben összesen legalább 365 napon át munkaviszonnyal kapcsolatos biztosítással rendelkezett. Apák esetében az igénylés benyújtásának napja a kalkuláció alapja, illetve, 365 nap hiányában gyermekgondozási segély jár. Egyszerű, könnyen értelmezhető mondatok, nincs is kérem itt semmi látnivaló, lehet is tovább menni, vagy nem, ne tessék menni sehova, mert most jön az a tanmese, hogy hogyan lehet jó nagyot bukni. 

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy szerelmes pár, akik egyrészt nem tudtak a fentebb említett szabályozásról, másrészt a családjukban tapasztalható extrém fertilitásban sem igazán hittek, 'mert majd pont nekünk fogan meg pikkpakk a baba', gondolták, és egy szép január végi napon, a legendák szerint már este is volt, jó alaposan összebújtak. Megismételték ezt még párszor az elkövetkezendő napokban is, meg tervezték még hogy akár hosszabb ideig is "kelleni fog" az ilyen jellegű összebújás, mert fő az alapos kivitelezés, ugye, de női szereplőnk éppen csak nemsokkal később furcsán kezdte érezni magát, és február közepén tesztelt egyet, 'mi van, ha' alapon. A házi tesztet aztán egy orvos is megerősítette, és kitűzettetett az időpont, október 19-ére.  

Korábbi tapasztalat hiányában, friss leendő szülőkként, meg mert a férjnek csak tartózkodási engedélye van, és mert nemrég költöztek vissza Dél-Afrikából, gyorsan utána is jártak, hogy milyen papírmunka vár rájuk a következő 9 hónapban, többek között, milyen TB és egyéb juttatásokra számíthatnak majd ha eljön az idő. 

365.jpg

Ekkor derült ki a 365 napos szabály is. Elsőre nem tűnt ez nagy problémának, mert bár október 20-án gyűlt volna össze hősnőnknek a 365 nap a tisztán Magyarországon ledolgozott napokból azóta, hogy hazaköltöztek (az előtte dolgozott napok mind 2 éven túliak voltak), semmi vész, bizonyítottan dolgozott ő előtte Dél-Afrikában is, ami plusz 6 hónapot jelent a kiírás előtti 2 évben. Többedszerre olvasva az OEP tájékoztatót, szöget ütött azonban, hogy csak EU-s országban teljesített külföldi munkavállalást jeleztek, mint elfogadott nem hazai helyszínt. Fel is hívta az OEP központot, hogy mi a helyzet a nem EU-s, konkrétan dél-afrikai igazolt munkával, és az ügyintéző őszinte sajnálatára is, ezzel az országgal _pont_nincs_ egyezmény. Ergo, az a fél év nem számít semmit, csak a Magyarországon ledolgozott napok száma lesz beszámítható. Nem lehetetlen, de nyilván nagy lutri lenne arra várni, hogy majd pont 2 nappal tovább lubickol a kényelmes melegben a baba, kitöltve a szükséges 365 biztosítotti napot. Kezdetét vette tehát egy nyomozós időszak, melynek során huzamosabb kutakodás és több beszélgetés az eljárásrendet ismerőkkel felcsillantotta a reményt, hogy ha nem sok, max 6-7 nap hiányzik csak a 365-höz, akkor nagy esély van egy sikeres méltányossági kérelemre.  

Nade, miért olyan fontos ez a kérdés? Mert nem kevés pénzről van szó. Alapjáraton, ha minden rendben van, születés után 6 hónapig jár a CSED, ami a fizetés max kb 70%-a, utána pedig 2 éves korig a GYED, ami a fizetés max kb 70%-a, maximum kb 150.000 Ft. Ha nincs meg a 365 nap, akkor GYES jár, ami kb 28.000 Ft. Mínusz SZJA, mert azt még levonják majd!

Telt múlt az idő, pici pocak naggyá nőtt, majd hatalmasra terebélyesedett, és egy szép október 14-i hajnalon kibújt az irtó cukorfalat kislány, Mira. Igen, igen, lehet számolni, az mínusz 6 nap. 

Hőseink kérvényt írtak, szép hosszú tényszerűt és mindenre kiterjedőt, elpostázták, majd vártak, vártak, és csak vártak. Lassan őrölnek a malmok, tudták jól, 29 nap múlva jött is egy levél, hogy a kérelmet befogadták, majd jelentkeznek még később mindenféle információért. Nem kapkodta el senki a dolgot, a később az már épp decemberre esett, egy szuper esős napon szociális helyzetet felmérni érkezett egy férfi és egy nő. Csak úgy röpködtek az adatok, TAJ számok, adószámok, születési idők és anyjanevek, sőt, kerekedett egy kérdőív is a végére, benne minden jóval, pl saját autó, saját lakás, hmmm. Férfi és nő fejcsóválva lépett ki az ajtón, mondván, túl sok a tulajdon. 

Elreppent a december majd a január is, anyukának már lassan 4 hónapja nem volt semmilyen bevétele. Ekkor érkezett a munkáltatóhoz egy új TB ügyintéző, aki meglepődve vette tudomásul, hogy az egész hercehurcát magánba tolta a két szereplő, ahelyett, hogy valaki megcsinálta volna nekik a cégnél. Most már mindegy, de legalább a döntést sikerült felgyorsítani, és cirka fél év jövedelem nélküliség után egyszerre zúdult a pénz a megfelelő bankszámlára. 

Öröm az ürömben, hogy mivel ez méltányossági elbírálás volt, és nem a szokásos fizetés 70%-a érkezett a számlára, hanem az éppen aktuális minimálbér 70%-a, mínusz SZJA, természetesen. Pirulva jelzi a résztvevő, hogy nem minimálbérért dolgozik, a kapott és a várt pénz között hatalmas eltérés mutatkozott. Persze persze, ez is jobb, mint a semmi, de várjuk ki a végét!

A következő ellátás méltányosságiját már a céges ügyintéző intézte, így nagyon nagyon gyorsan kiderült, hogy azt bizony elutasították. A kérelmező ugyanis nem szorul rá. Persze, nyilván nem, hiszen saját lakás, saját autó, kutyafüle, de azért ő mégis igazságtalannak tartotta, hogy ha már egyetem alatt is dolgozott és az azóta befizettett mindenféle adóból és járulékokból több családot is folyamatosan és virtuálisan kitartott, igazán tehettek volna neki egy szívességet. De, nem tettek, az OEP döntéshozói márcsak ilyenek. Biztos jót nevettek is közben, szúrjunk ki az anyukával, aki dolgozik mint állat, de volt olyan marha, hogy olyan helyre ment lakni egy időre, amivel nincs megállapodásunk, meg különben is, szüljön úgy, hogy meglegyen a 365 nap. 

Anyuka tehát onnantól GYES-t kapott, egészen addig amíg apuka napra pontosan be nem töltötte a saját 365 napját. Azóta férfi hősünk a GYED jogosult, kapja az ellátást és utazik a kisgyerekes BKK igazolvánnyal :D

Hogy mi a tanulság? Van egy pár...

  • ne hagyd, hogy a munkaügy ilyen-olyan kifogásokkal 1 héttel később léptessen be, ha az ajánlatodon október x van, akkor aznap állj munkába, ne x plusz 7 napra, mert lehet, hogy pont az a 7 nap fog valamikor kelleni
  • ha a családodban kb mindenki szemrátétel útján is várandós lesz, ne feltételezd azt, hogy te nem leszel az
  • ha külföldön dolgoztál, még az első célirányos összebújás előtt számold ki, hogy meglesz-e a 365 napod, és ha nem, akkor inkább várj még egy picit - gyakorolni azért lehet ;) 
  • járj utána, hogy van-e külön TB ügyintéző a cégnél ahol dolgozol, és ha van, akkor bízd rá a piszkos munkát - ettől nem lett volna más az eredmény, de gyorsabban lezajlott volna az egész mizéria
  • a 365 az 365 és kész, nem 364 vagy 363...
  • bármi is volt és bárhogyan is alakult, a gyereked mosolya kitöröl minden rossz emléket pillanatok alatt

Pííísz.

Szólj hozzá

hivatali Magyarország