2014. aug 26.

33/2014 - Ötvenedik hét

írta: Afrikaland
33/2014 - Ötvenedik hét

Augusztus 11 - 17

Már 6-kor ébren voltunk hétfőn, hogy rendesen elköszönhessünk az iskolába indulóktól. Még gyorsan készítettünk pár közös képet, aztán André elvitte a srácokat a suliba. Anyuka külön autóval ment persze, hogy majd haza tudja őket vinni délután, a két fiatal meg nagy büszkén Andréval utazott, a régi szép emlékek kedvéért :) Ha jól tudom, az elválás pillanatai nem voltak egyszerűek, Michelle kiadósan megitatta az egereket, de Jean is épphogy csak vissza tudta tartani a könnyeit. Szerencséjére, mert mint rangidős-végzős a suliban, nem igazán engedheti meg magának az ilyesfajta elérzékenyülést. Mi még szépen megreggeliztünk Faannal, aztán 11 tájban elindultunk haza. Szép utunk volt visszafelé is, gyönyörű tájakon mentünk keresztül. 

A héten mintha megint valami közös rádöbbenés lett volna arra, hogy nemsokára elutazom, és hirtelen mindenki ismét a hazaköltözés iránt kezdett érdeklődni. Mikor, hogy, kivel, mennyiért, miért, miért akkor, miért nem máskor, André mit gondol az egészről, stb stb...

Mi köszönjük, szuperül és nagyon boldogan megvagyunk, és a terveknek megfelelően haladunk a feldatainkkal. Csütörtökön és pénteken (elvileg) három cég is kijött hozzánk térfogatfelmérést végezni, hogy aztán árajánlatot adjanak, de végül csak két cég képviselője jelent meg nálunk. Közben szépen lassan fogyatkoznak a cetlik a falról, és halmozódik a behajózandó cuccok kupaca a fal mentén. Kicsit zavar már a kupi, de maximum két hét, és eltűnik minden, hiszen az augusztus 25-i héten elszállítják a dolgokat. 

Szerdán végre valahára visszakaptuk a Micrát. Nem tudom, ki emlékszik, de több, mint 2 hónapja említettem, hogy szervízbe adtuk a kicsi kocsit a csúszós kuplung kicserélésének céljából, ami egészen mostanáig ott is volt... Először is, majd 3 hétbe tellett a biztosítóval az térítés összegében megegyezni, majd aztán az új kuplungot beszerelő szervizes (hívjuk ABC-nek), és az alkatrészt szolgáltató Nissan garázs összeveszett egymással, hogy kinek mit is kéne fizetni. Történt ugyanis egy kis probléma, az új alkatrész a beszerelés után eltörött, az alkatrészhibát a Nissan elismerte, de a második új alkatrész is eltörött, mire ABC elvitte a kocsit a Nissanhoz, hogy akkor ők fejezzék be ezek után mert ő több alkatrészt nem fizet ki. Nissanék meg is csináltak mindent, de ABC nem akarta kifizetni a munkát, mondván, ő már foglalkozott az autóval éppen eleget. Igen ám, de a Nissan nem engedi el az autómat, amíg a munka ki nincs fizetve, ABC meg nem akar fizetni, és ez az ördögi kör így ment majd egy újabb hónapig. Mi hiába mondtuk, hogy ez az ő problémájuk, nem a miénk, hiszen mi már réges régen kifizettünk mindent amit csak kellett, de egyik sem engedett. Végül egy békéltető tárgyalás oldotta meg/fel a dolgot. Ekkor a Nissannál teljesen befejezték az autót (addig nem csavaroztak teljesen vissza mindent amíg el nem rendeződik a fenti kérdés), és elmentek vele egy próbakörre. A próbakör során elszakadt valami másik alkatrész... Azt megakadályozandó, hogy újabb 2 hónapig tartson a dolog, inkább kifizettük amit kellett, csak kapjuk vissza az autónkat. Havi kb 2500 Rand kárunk keletkezett ugyanis abból, hogy nem volt velünk a Nissan, és a pickupot kellett mindenre használnunk. Pusztán a két autó eltérő fogyasztásából eredő összeget említettem most, arra nem is térek ki, hogy közben fizettük a részleteket meg a biztosítást. Miután elhoztuk az autót, André bevitte egy másik Nissanhoz, hogy nézzék már meg, mert furán forognak a kerekek. Nos, igen, jogos, hogy furán forognak, ha nincs az egyik kerék rendesen visszaerősítve a helyére... Most már minden prímán működik, nem csúszik a kuplung, rendesen gurul a jármű, és erősebb, mint valaha :) Kár, hogy nem vihetjük magunkkal haza, olyan jó kis autó! A szervizes kalandunk a már említett havi veszteségeken kívül 5700 Randunkba került, amin felül a biztosító még 5000-t fizetett ki. Nem tudom pontosan, hogy milyen alkatrészekről van, szó, de ne mondja nekem senki, hogy egy csúszós kuplungot megszerelni 225ezer Forintba kerül...

Szombaton reggel a farmer piacra mentünk, hogy utoljára együnk egy kis pap&cayenne-t, körbenézzünk és az otthoniaknak is került egy kis szárított mangó a kosárba :) Meglátogattuk Johannékat is, mert a Nagymama épp náluk aludt péntekről szombatra. Bár nem túl hosszan, de szépen el tudtunk így tőle búcsúzni, aminek örülök, mert nem tudom, hogy el tudtunk-e volna menni hozzá külön emiatt. 

Vasárnapra a szokásos program maradt, pakoltunk egy kicsit és pihentünk egy nagyot :)

Dekorációnak pedig íme két cuki lakásdekoráció:

DSCF3178.jpg

Szólj hozzá

heti 33/2014