2014. jún 29.

25/2014 - Negyvenkettedik hét

írta: Afrikaland
25/2014 - Negyvenkettedik hét

Június 16 - 22

Semmi, de semmi izgalmas vagy kiemelkedő nem történt a héten. Tényleg. Boldogan élünk, mosolygós férjem kedvesen fogad amikor végre hazaérek munkából vagy eljön értem az irodához, általa főzött finom meleg vacsorát eszünk, játszunk a kutyákkal, összebújva nézünk valamit a tv-ben, alszunk, másnap reggel meg 6-kor kelünk, és vagy elvisz munkába vagy magamtól megyek. Míg én dolgozom, ő elvan otthon, edz, videójátékozik, foglalkozik a kutyákkal, néha bemegy a (volt) munkahelyére segíteni, dolgokat intéz, mos, főz, ilyesmi. A mosogatás persze igazán érdekes módon általában rám marad :)

A legnagyobb izgalmat talán a cuccok eladása és az azzal kapcsolatos intézkedés jelenti. A vasárnap készített fényképekkel a "kezemben" elkezdtem vevőket keresni a PS2 játékokra és megpróbáltam kideríteni, mennyibe kerülhetnek a kiegészítők. 4 játékra rögtön az első napon akadt is vevő, ez elég izgalmas, nem? ;)

Hétfőn egyébként munkaszüneti napunk volt, Youth Day néven pihentünk ismét. Jókor jött ez az extra nap, ránk fért már egy kis plusz közös lazulás. Kellemesen sütött a Nap, sétáltunk a kutyákkal, all day heppinesz. 

Az előző heti fűégetés után most a fűnyírásról tennék említést. Eddig az üres telkek mellett az önkormányzati utak mentén nem nagyon nyírták a füvet, hiszen az esők miatt úgyis hamar visszanő, minek rá költeni (a lakott telkek tulajdonosai jellemzően karban tartják a portájukat), de most, hogy nem esik az eső, szépen sorban mennek a városi alkalmazottak az út mellett és csutkáig nyírják a füvet az aszfalttól max 2 méteres távolságig. Igazán látványos, ahogy haladnak, mert az azelőtt térdig-combig érő fű hirtelen bokamagas lesz, felbukkannak az addig takarva heverő törzsek, kövek, na és a sok szemét. Hihetetlen, hogy mennyi dzsuva bukkan fel, kész kupacok, a szemmel láthatóan direkt otthagyott zsákolt szeméttől a "csak" hanyagul elszórt és a korábbi esők által összehordott halmocskákon keresztük a random szemétig, minden megtalálható. És bár a lenyírt rész sokkal kultúráltabban kéne, hogy kinézzen, egyes részeken szinte visszakívánja az ember a magas füvet - inkább az, mint ami most a szemem elé tárul. Az nem világos, hogy a szemetet összeszedik-e később, vagy csak felégetik majd, de addig is, igen siralmas a látvány egyes szakaszokon. 

Fénykép nincs, senkit sem szeretnék elkeseríteni... :S

Szólj hozzá

heti 25/2014