2014. feb 21.

Walter Sisulu Botanical Garden

írta: Afrikaland
Walter Sisulu Botanical Garden

Januárban csodaszép helyen jártam, a Walter Sisulu Botanikus Kertben. A kert nincs messze tőlünk, alig 45 perc kocsival a főúton :), a belépő pedig csak R30, úgyhogy szerintem jövünk még ide párszor. Maga a kert igen hatalmas, 300 hektárnyi rezervátum. Van itt minden mi szem-szájnak ingere, növények, maradak, vízesés, tó, folyó, lapos és dimbes-dombos sétáló részek, de még egy 2 órás túravonal is a sziklákon. 

A park hivatalos oldala itt található: www.sanbi.org/gardens/walter-sisulu 

A növényeken és a friss levegőn meg a madarakon kívül sok más izgalmas dolgot lehet itt találni. A kis tavacskák mellett építettek egy madárlest, ahonnan a tóra lehet kikukucskálni. Kis padok, alacsony keskeny ablakok, hogy a gyerekek is élvezhessék a látványt. Sok-sok magyarázó tábla, pár tematikus részleg, pl cikászok, haszonnövények, ilyen-olyan gyűjtési szempont alapján. Szerteszét a fák és a bokrok alatt hatalmas hegesztett rovarok lapulnak, nagyon mókás egy-egy ilyenbe belefutni. A kertben engedélyezett a piknik, sokan kosárkában hozzák az elemózsiát amit a füvön ülve az árnyékban vagy a sok sok pad valamelyikén szép nyugalomban fogyasztanak el. Van persze egy bár is, ahol szintén viszonylagos nyugalomban kávézni, uzsizni, ebédelni szoktak. A gyerekeknek többféle játék, bújkálós odu, hinta van kihelyezve. 

Érdekes módon van egy színpad is, ahol időnként koncerteket, rendezvényeket szoktak tartani. Valentin napra pedig egy különleges akcióval készültek, 100 R-ért este 6 és 10 között romantikus pikniket rendeztek pároknak. A park 6-kor már zárva szokott lenni, de most a külön jegyért zenével és sejtelmes világítással kedveskedtek az erre vágyóknak. 

A sziklákon fészkel egy fekete sas pár (Black Eagle), most épp nem láttuk őket, csak a nyomukat a sziklafalon :) 

Sajnos útközben lemerült a fényképezőgépem, így nincs sok fotóm. Abból a kevésből ami van, felteszek párat ízelítőnek:

DSCF2248.jpg

 

DSCF2253.jpg

DSCF2262.jpg

DSCF2268.jpg

 

DSCF2266.jpg

DSCF2267.jpg

DSCF2255.jpg

DSCF2250.jpg

DSCF2244.jpg

DSCF2256.jpg

DSCF2272.jpg

DSCF2273.jpg

Szólj hozzá

must see Walter Sisulu