2013. okt 17.

A ház, ahol laktunk

írta: Afrikaland
A ház, ahol laktunk

A ház, ahol az első hónapot töltöttük, Centurion déli részén, Heuwelsig Estate-ben található. Heuwelsig igen komoly és menő, biztonságos komplexum, 6 alegységgel, azoknak külön beléptetőkapuval, ujjlenyomatos biztonsági rendszerrel, az egyes kapukon belül is szeparált, kissebb egységekkel. Összesen 44 komplexum és 362 önálló, komplexumon kívüli telekkel.

http://www.heuwelsig.com/home.php

A mi egységünket Robinson-nak hívták, abban is a 11-es ház volt a miénk. Különálló ház, miniatűr kerttel, ami szinte nem is kert csak kertecske, jobban mondva, kis zöld sáv a ház körül. Pont akkora, hogy körbe lehessen sétálni a házat, elférjen a teregető és a grill :)

A bérleti díj, amit ezért fizettünk, jobban mondva, a cég fizetett, 7000 Rand, áramköltség nélkül. Ezért a pénzért járt ugyebár a kiskert, egy nappali, konyha és két autós garázs a földszinten, illetve, 3 szoba az emeleten. A nagyobbik szobához, an ún. Master bedroomhoz tartozott egy saját bejáratú fürdő. A másik két szoba egy közös, kicsit kissebb fürdőn osztozott. Így felsorolva elég nagynak hangzik, egészen biztosan az is, de sajnos érzetre sokkal kissebbnek tűnt.  

Nem éreztem túl jól magam ott, több okból kifolyólag sem. Egyrészt, tudtam, hogy ez csak ideiglenes, úgyhogy nem pakoltam/tuk ki az összes cuccunkat, direkt nem laktuk be. Másrészt, a környék túl sivár és egyszerre mégis zsúfolt volt. Alig valami zöld, mindenhol csak kockakő meg téglakerítések, friss építésű épületek, azok is katonás rendben. Harmadrészt, nem tetszett a konyha. Nagyon rossz a világítása, nappal is sötét érzetem volt benne, csöpögött a mosógép csapja és a mosogatótálca is eresztett alul és nem működött rendesen az elektromos tűzhely sem. Ezeket persze semmi értelme nem volt kijavíttatni, nem is a mi feladatunk, és nem is lett volna meg, míg kiköltözünk. Mindennek a tetejébe, mindig mindenhol minden ablak és ajtó előtt függöny lógott, melyet nem volt tanácsos elhúzni. Nappal talán, de este semmiképpen sem, mert akkor belátnak a szomszédok. Semmi problémám a függönyökkel, csak nem voltam hozzájuk szokva. Budapesten, a panel tizedik emeletén, ahol közel se távol semmilyen másik magas épület, semmi szükségem nem volt rájuk :)

Lényeg a lényeg, hogy már elköltöztünk Robinson 11-ből, egy sokkal de sokkal barátságosabb helyre :)

 

Szólj hozzá

kezdetek lakás Dél-Afrika