2013. okt 08.

39/2013 - Negyedik hét

írta: Afrikaland
39/2013 - Negyedik hét

Szeptember 23 - 29

Itt létem negyedik hete meglehetősen mozgalmasra sikeredett. Rámfért már egy kis nyüzsi :-)

A vasárnapi nagy családi ebédet és az esti kellemetlenségeket én kipihenve, André kevésbé, vetettük bele magunkat a tádááám, autóregisztrálásba! Igen, igen, végre valahára eljutottunk odáig, hogy regisztráljuk a kocsit. Hivatalosan 25 nap áll rendelkezésre az új tulajdonosok számára, hogy nevükre és lakcímükre vegyék a kocsit, mi a 21-ik napon ezt végre megtettük :-) A mi esetünkben az új forgalmi mellé új rendszám is járt, mert az előző tulajdonos másik államban lakott, mint André hivatalosan. A legalább másfél órás sorban állást leszámítva az egész elég gyorsan zajlott, alig 15 perc alatt megvoltunk a papírokkal. Az új rendszámtáblát is gyorsan kézhez kaptuk, a táblakészítő cég 10 perc alatt elkészítette őket. 

A haza vezető utat André végigkornyadozta, ami nem is csoda, hiszen nem evett sem ivott semmit egész nap, nehogy rosszul legyen. Este azért sikerült belediktálnom egy szelet pirítóst meg egy fél Algopirint, mely enyhítette az összes fájdalmát és lázát is, úgyhogy elég korán elaludt. Keddre már semmi baja sem volt :-) 

Nade, ne szaladjuk ennyire előre! Lakás ügyben ugyanis bár pénteken abban állapodtunk meg André főnökével, hogy még maradhatunk egy plusz hónapot, ezen ígérete, mind kiderült, nem volt megalapozott. A lakást ugyanis kiadták másnak októberre... Hazaúton kaptuk az emailt a közvetítő cégtől, hogy ugye, akkor a hétvégén kiköltözünk... Teljesen meglepett és letaglózott minket a dolog, hiszen több hetes sikertelen keresés után egy hét alatt, amikor szinte az összes kiadandó lakást kiadták már, reménytelennek látszott jó helyet találni. De, nem volt mit tenni, hazatértünk után rögtön beleugrottunk a hirdetésekbe, ismét, sokadjára...

Van egy kerület, Glen Austin, ahova nagyon szerettünk volna költözni, mert még farmjellegű a környezet, nagy telkekkel, beépítetlen területekkel, zsúfoltságmentesen és az irodáktól sincs messze. Sajnos sokan ugyanígy látják a dolgot, és az a kevéske ide szóló hirdetés is általában pikkpakk elkél. Ennek ellenére, minden keresést ezzel a kerülettel kezdtem, ahogy most is. Ámde, ezúttal friss hirdetésbe bukkantam! Egy szoba, garden cottage, kutya okés, alacsony bérlet, kis rezsi, túl szép, hogy valós legyen. Egy gyors telefon után már meg is egyeztünk egy 6 órai megtekintésben a hirdetővel. Kicsit szkeptikusan indultunk, és boldogan, izgatottan érkeztünk a látogatásból. Megtaláltuk amit kerestünk! Igaz, két szobásat szerettünk volna, hogy ha lesznek vendégeink akkor legyen hol aludniuk, de szerencsére ezzel sem lesz gond, mert bár csak egy szoba van, az viszont hatalmas :-) 

A keddi munkaszüneti napot kései keléssel és gyógyultan köszöntöttük :-)  André délelőtt bement egy kicsit dolgozni. Igen, tudom, elvileg szabadnap, gyakorlatilag azonban ajándéknap amikor nyugi van az irodában és sok mindent el lehet intézni. Hazafelé a bolt előtti őrzött parkolóból azonban sajnos kilopták a laptopját, a laptoptáskában lévő összes jegyzettel, fontos iratokkal, mindennel. Enyhén mérges hangulatban ért haza, nem részletezném :-) Ezt csak fokozta, hogy a rendőrök nem akartak kiszállni a helyszínre, mondván, most pont nem érnek rá, de holnap délelőtt szívesen foglalkozik vele valaki, ha elfárad bármelyik őrsre...

Szerdán délelőtt meglátogattuk az egyik őrsöt, a délutáni ámulatos kirándulásról a Witbank aka eMalahleni bejegyzés részletes képet ad.

A hétvége a költözés jegyében telt. Szombaton André unokatesója (akinél a múltkor látogatóba voltunk) átjött segíteni a nehezebb dolgokat az utánfutóra fel, majd a célállomáson lepakolni. Sikeresen átszállítottuk a cuccaink java részét, és végre megszabadultunk a maradék még nálunk lévő céges dolgoktól is. Vasárnap már csak a ruhákat, az ágymatracot, a TV-t és pár apróságot kellett áttelepítenünk. Ebéd előtt megtörtént a kulcs-csere is, délután pedig hullafáradtra takarítottuk és pakoltuk magunkat. Nem voltak gondjaink az elalvással :-) 

Vasárnap a Magyar Tanyán ebédeltünk. A tanyát a Dél-Afrikai Magyar Szövetség üzemelteti, erre a hétvégére ökörsütést szerveztek. Az ebédre nagyon sokan, több, mint 100-an jöttek. Bár egész ökör nem volt, de sült malac, sült bárány, sült marha, savanyúságok, mindenféle, a magyar ízlésvilágnak megfelelő köret és finomság az igen. A kezdeti toporgás ellenére végül sokat beszélgettünk, ismerkedtünk, és nagyon nagyon jól éreztük magunkat. 

Természetesen ezen a héten se maradtam filmnézés, se rögbi nélkül. Wolverine tokiói kalandjairól szóló filmet valamint két animációs mesét is megnéztünk. http://www.imdb.com/title/tt1430132/   és  http://www.imdb.com/title/tt1411704/  valamint  http://www.imdb.com/title/tt0424095/  . A meséket szívből ajánlom, kellemes másfél órát biztosítanak, a farkasos filmet csak fanatikusok nézzék. Nem rossz, de Farkas rajongóknak csalódás lehet... A rögbi nagyon izgi volt, nyert Dél-Afrika. Egyszer levideózom hogy szurkol André :-) 

Ha már film, kimaradt az elmúlt hetek felsorolásából két darab: 

Közepes film tinikorom nagy sztárjával, Jason Biggs -el: http://www.imdb.com/title/tt0217630/

Egész jó film Tom Hanks és Julia Roberts párosával: http://www.imdb.com/title/tt1583420/

Szólj hozzá

költözés heti Dél-Afrika MagyarTanya 39/2013