Afrikaland

Kalandos és mindennapos élet Dél-Afrikában és Magyarországon.

2016. sze 17.

5-8/2016 - Február

írta: Afrikaland
5-8/2016 - Február

Sosem voltam nosztalgiázós alkat de bevallom, februárban elfogott minket a régi emlékek felidézése. Régi alatt most az 1 évvel ezelőttit értem :) Tavaly ilyenkor voltunk síelni, épp január végén fogant meg Mira, éreztem furcsán magam síeléskor, és még február közpe sem volt talán amikor kiderült, hogy babát várok. Hihetetlen, hogy hogy repül az idő, 1 év, és lett egy hatalmas pocakom, aztán egy éjjel pár óra alatt egy picike bébim, aki már 4 hónapos! Csodaszép gyerek, "rájár" a fél piac amikor vásárolok, olyan cuki <3

Az álmodozás és visszaemlékezés mellett a jelenre, és hatalmas erőkkel a jövőre is koncentráltunk persze, és elkezdtünk bébiszittert, vagyis inkább pótnagymamit keresni Mirának. Március végével ugyanis ...

Tovább Szólj hozzá

havi Magyarország 5-8/2016

2016. aug 21.

1-4/2016 - Január

írta: Afrikaland
1-4/2016 - Január

3 hónap után eljött az az idő amikor már nem volt elég, hogy csak és kizárólag Mirával legyek. Tudom, sokak szerint csapjon meg egy villám, hogy gondolhatok ilyesmit, mert egy igazi anya nem mond de még csak nem is gondol ilyet, hanem boldogan és szó nélkül kuckózik hónapokig otthon, na de ez nem én vagyok. Boldogan kuckózom vele, ó, igen, de nem hónapokig! Szóval, hiába mentünk naponta sétálni, hideg, eső, szél, hó nem akadály jeligére, hiába mentem kb kétnaponta piacra meg boltba, hogy találkozhassak emberekkel, szerveztünk sétálós partit a barátnőkkel, többre volt szükségem. Így jár az, akinek probléma mentes a gyereke, nincs ami/aki extrém módon leterhelje és lefárassza, az agya meg dolgozna és pörögne tovább. Nem dúskáltam ...

Tovább Szólj hozzá

havi Magyarország 1-4/2016

2016. aug 13.

49-52/2015 - December

írta: Afrikaland
49-52/2015 - December

Az előző hónapokhoz képest a december már kifejezetten kalandosra sikerült, mert nemcsak sétálni merészkedtem el Mirával, hanem már autóztunk is kettesben! Sőt, először születése óta nélküle mentem el otthonról. Persze nem messzire, csak ide a szomszédba a Flóriánba, ami kb 5 perc gyalog, és 1 órán belül otthon is voltam, és semmi, de semmi nem történt közben, mert végig aludt az Apja vigyázó szemei mellett, de mégis, olyan furcsa volt az egész. Napokba tellett mire feldolgoztam azt az igencsak ellentétes érzés párost, amiben az egyik véglet a juhhhhúúú, szabad vagyok, végre elmozdulok otthonról és az ááááá hol van, miért nincs velem a bébikééém, fussunk haza hozzá volt. 

...

Tovább Szólj hozzá

havi Magyarország 49-52/2015

2016. aug 04.

Irány Botswana!

írta: Afrikaland
Irány Botswana!

A sok haszontalanság és az idő fölösleges eltöltésén kívül azért van pár okos funkciója is a Facebooknak, például arra biztosan alkalmas, hogy iksz évvel ezelőtti dolgokról emlékeztessen minket. Így jutott eszembe, hogy a tavalyelőtti augusztusi botswanai utunkról még nem is írtam, pedig nagyon klassz utunk volt ám! 

...

Tovább Szólj hozzá

vízum must see Dél-Afrika Botswana

2016. júl 06.

Új ismerősök

írta: Afrikaland
Új ismerősök

Nem vagyok egy keresőoptimalizáló guru, és valószínűleg a bejegyzéseim alatti tagek sem a legjobbak, mégis gugli barátunk sorra sodorja felém az újabbnál újabb olvasókat. Azt nem mondom, hogy pörög az oldal, de pl ahhoz képest, hogy nem igazán volt új bejegyzés az elmúlt időszakban, mégis szép látogatottságot értem el. Naponta átlagban 5-10 olvasóm van, tudom, tudom, nem sok, de vannak napok amikor hirtelen 50 fölé szökken a szám, sőt, esetenként akár 100 vagy 200 fölé is futhat a számláló.

...

Tovább Szólj hozzá

bloginfó Magyarország

2016. jún 19.

45-48/2015 - November

írta: Afrikaland
45-48/2015 - November

Gyorsan, még mielőtt belevágunk, PRŰD alert , azaz figyelmeztetés mindenkinek aki rosszul viseli a cici, tej, szoptatás és társai szavakat valamint ezek kombinációit, vagy akár csak a gondolatot vagy a ráutaló kifejezéseket de még a történeteket is, ugyanis nagyjából csak erről szólt a novemberem. Ez a bejegyzés is inkább erről a témáról szól mint magáról a hónapról... Szóval ők mind NE olvassanak tovább! Nagyon személyes bejegyzés következik.

...

Tovább Szólj hozzá

gyerek havi Magyarország 45-48/2015

2016. ápr 11.

40-44/2015 - Október

írta: Afrikaland
40-44/2015 - Október

Van az amikor a terhes farmered, amit az előző 6 hónapban hordtál, elkezd szorítani. De mindenhol, és főleg, ha leülsz. Márpedig sokat ülsz, szerencsére leginkább nem farmerben. De szorít a tréningnaci is. És szorít a kismamás bugyid, a melltartód (az összes), elfogynak a használható pólóid, a téli kabát gombjai nemhogy nem gombolhatók be, de össze se érnek, szorít a zokni, és a cipő is, nna akkor érzed úgy, hogy jó lenne már ha kibújna a gyerek. Tudom, egy szót se szóljak, nekem ez csak a 38. héten következett be, de attól még, eljött a pillanat. És hátra volt még majd 2 hét a hivatalos időpontig!

...

Tovább Szólj hozzá

havi Magyarország 40-44/2015

2016. feb 29.

Házassági anyakönyvi kivonatok II., avagy hogyan lettem OZS

írta: Afrikaland
Házassági anyakönyvi kivonatok II., avagy hogyan lettem OZS

(kedves olvasók, javaslom hideg élelmet és innivalót készítsen be magának mindenki, mert az utóbbi idők egyik leghosszabb bejegyzése következik, amit ráadásul lehet, hogy többen többször is el fognak olvasni, mert annyira hihetetlen...)

Tulajdonképpen nem lett volna túl nagy hercehurca a dél-afrikai papírok alapján kiállított magyar házassági anyakönyvi kivonatunkhoz sem hozzájutni, mert azt a sikeres elbírálás és a kiállítás után automatikusan kiküldték volna a címemre, ha kérem. Sőt, minderre a beadástól a kiküldésig mindössze 2 hónap alatt sor kerül a szabályozás szerint, AMENNYIBEN minden rendben találtatik a beadott csomaggal. Értsd: mindent leadunk amit kell és mindenki egyetért abban, hogy mit kell.

...

Tovább Szólj hozzá

házasság hivatali Magyarország Dél-Afrika

2016. feb 22.

36-39/2015 - Szeptember

írta: Afrikaland
36-39/2015 - Szeptember

Igen még dolgozom. Nem, már csak szeptember 18-ig. Utána már nem fogok. Becsszó. Jó pihenek.

Nem, nem fáj semmi. A lábam se dagad. Nem tudom, mert csak, nem dagad és kész. Igen ettől még felteszem a lábamat időnként pihentetni. 

Még nem tudom. De nem is szeretnénk. A lényeg, hogy egészséges legyen. Nem mutatja az ultrahangon sem. Igen szemérmes és takargatja :D

Hajjaj, forog mint a ringlispíl! Folyamatosan. De, tudok tőle aludni. Gond nélkül, kivéve a pisiszüneteket. Hát, olyan 2-4 alkalommal éjjelente. 

...

Tovább Szólj hozzá

havi Magyarország 36-39/2015

2016. feb 17.

Limpopo Ceramics

írta: Afrikaland
Limpopo Ceramics

Ez itt most igenis egy reklám, mert olyan csodás dolgokat készítenek a Limpopo Ceramics műhelyében, hogy még a nem népművész beállítottságúak is csettintenek szerintem egyet :) Lentebb a link, sok szemet gyönyörködtető alkotással. Kár, hogy messze vannak és sokba kerül a szállítás... de azért szeretném ha mindenki láthatná, hátha valaki esetleg épp arra jár vagy lakberendező és rendelne :D

...

Tovább Szólj hozzá

must see Dél-Afrika Limpopo Ceramics

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu